Ge mig tips.

Det här med att laga mat till en själv varje dag, går väl sisådär. Vad ska man laga? Vad KAN man laga? Har jag råd? Hur gör man? osv osv osv.
Och nån som vet vad man gör när man är arbetslös? Förutom att söka jobb, se på tv i mängder, äta persikor eller sminka sig. Jag behöver göra nått annat nu. Ge mig tips.

Jag har fått mig ett norskt nummer, men att dela ut det här, tänkte jag inte. Har skickat det till dom jag tror det behöver mest.. eller dom jag mest vill höra av. Dvs, mamma, pappa, syskon, släkt, vänner.

Jag har faktiskt inget mer att rapportera. Skulle kunna lägga upp lite bilder på lägenheten, Oslo osv.. men då måste jag ta några kort först, så bilder kommer senare.
Men det är en väldigt fin stad, en fin lägenhet, och en fin teve, som jag för tillfället missbrukar.


See you later bloggfriends. C

Jag var ledig.. eller.. typ arbetslös.

Upp, ner, upp, ner. Det är jag, i hissen.
Vi bor på fjärde våningen och för att kolla brevlådan som sitter på första våningen blir det många vänder i hissen.. Och nej, jag har ännu inte fått mitt sim-kort med ett norskt nummer, så jag har ingen telefon, och det går mig på nerverna. Sitter här i lägenheten och kan inte prata med någon, kan inget göra. Har inte fått mig något jobb, för jag har inget telefon nummer, och dom där jäkla nyklarna som jag kopierade igår fungerar inte till dörren nere i porten, vilket betyder att jag måste dit igen senare idag.
Livet leker inte alla gånger.
Men, det är lungt. Bli inte oroliga där hemma, jag överlever!

Det kan vara ganska mysigt att vara ledig (arbetslös) också. Ligger i sängen (den sneda soffan) tidigt på morgon medan dom andra ställer väckarklocka och åker på jobbet. Jag stiger upp, gör lite frukost, lägger mig sen i soffan och läser min bok "Ego" med Carolina Gynning. Medan rewind-musik finns i bakrunden.


Men nu är det dax igen, för hissen och kolla brevlådan. Vi hörs senare! C

Dritebra gjort!

Det går fortfarnade bra på alla fronter förutom några.. (går det att säga så?) För det första mitt telefonnummer. Mitt svenska nummer funkar inte "Endast Nödsamtal" står det, och det gör mig galen. Och mitt norska nummer har inte kommit ännu, men jag hoppas att det kommer idag. annars vet jag inte vad jag gör...

Idag har jag varit ute på en fixar-dag. Började med att kopiera våra nyklar, så man inte behöver vara så jäkla beronde av varandra, vilket kan betyda att man blir utelåst och måste vänta tills dom andra kommer hem, så idag är det ordnat.
Har dessutom sökt jobb, men till största del har jag blivit mött av ett svar som:
- Dessverre, så har vi akkurat ansatt ny personal förre uken.
Vilket betyder att dom precis anställt ny personal veckan tidigare.
Men, jag kämpade på och fick några bra svar och några som var intresserade av ny personal.. tjohoo.. hoppas allt går vägen.

Övriga grejer:
- Heja Lena Bandling, du fixade en kommentar! dritebra gjort! (skitbra gjort!)
- Blev inget IKEA igår.
- Min rygg går av snart efter att sova i soffan. Måste ordna det där idag.
- Nu ska jag gå och äta en jätte god macka jag lyckas fixa ihop i ugnen.

Hade!

Oslo oslo oslo

Hej igen!

För det första, vad kul att mina kommentars-kompisar är tillbaka, det uppskattas alltid:) Och för er som aldrig lämnar någon kommentar...börja med det. Och ni som inte förstår hur man gör... längst ner under inlägget står det "kommentarer", tryck där och kommentera. Thanks.

Jag är framme, som sagt. Och här går allt som det ska. Har dock inte fått mig någon säng ännu, så sover på en lutande soffa som är indragen på mitt o emelies rum. Men det går jätte bra ändå, jag håller ut och idag ska vi till någon Emelie känner för att köpa mig en säng. Ikväll ska vi ockås på ikea, hela gänget.

Vår lägenhet är underbart fin och ligger mitt i smeten. Och med smeten menar jag mitt i H&M, mitt i shoppingen, vilket jag gillar. Men jag har ännu inte låtit mig shoppa något annat än tandkräm, duschgrejer och lite mat.
Min ekonomikurs med mamma börjar lönar sig.

Hoppas allt är bra med er där hemma också. Imorn ska jag ut och söka jobb, och idag är det dax för att fixa VISAkort, skattekort osv. Ett norskt nummer har jag också införskaffat mig. Men hur det var kommer jag inte ihåg... hoho. Jag får det senare i brevlådan idag, så då uppdaterar jag och låter er veta hur ni får tag på mig.


Första helgen i Oslo har också spenderas. I fredags var vi ute och åt sushi. I lördags jobbade alla (Emelie, Espen och Magnus) och då gick jag runt och lallade på IKEA. På kvällen fördrinkade vi här lite, och sen gick vi till några grannar som fyllde år och som bjöd på buffé innehållande lamm, kycklingspett i mängder, bakad potatis och en massa annat gott. Allt var trevligt förutom språket. Jag förstod ungefär 20 ord av 1000. Men det blir bättre och bättre, jag övar mycket här hemma.. haha.

Men som sagt, nu är det dax för skattekort och lite annat. Sköt om er. /norskan

Jag är framme!

Nu kära vänner är jag framme. Och redo att börja skriva här igen. Men detta blir inget långt inlägg, ville bara säga att jag lever och mår gott. Ska nu dra mot IKEA och försöka göra några smarta köp. Allt här kommer att bli smarta köp, med tanke på priserna is skyyyy-hiiiiigh.

och som jag hört är Oslo ett mini-barcelona.. och vet ni vad jag sett.....det! mini-barca första dan. This I like.


McLife is McSämst

Jag vill inte vara negg, men idag har jag fan inga andra val. Skellefteå gör mig ont. Jag får nästintill utslag av att bara sitta här och glo och vänta på att något ska ske, eller att någon ska höra av sig och säga att dom styrt upp någon stoooor härlig sommar-avslutnings-chill-fest.
Det händer inte.
Utan här sitter jag, med lapen i knät och mjukisdressen på. Jag vill vara 22och få gå ut ikväll. Jag vill söka kontaktannonser i tidningen där VV sökes. VilligaVänner.
Mina vänner är inte villiga. Dom är bortresta. Eller ska bli iaf. Madde är utomlands. Hon borde komma hem nu. Och imorn åker nästa gäng bort. Trååååk. Utslag. Utslag. Utslag.

Mindre än en vecka kvar tills jag åker. Och hur var det där med att sista tiden ska spenderas så väl som möjligt och ta vara på tiden? Lögn.


Ska nu återgå till YO på tv´n där Chris Brown fyller 18 och firar sitt SuperEighteen. Utslag.
McLife is McSämst.

Dags att börja leta.

Pussel. Alltid ska det saknas någon bit. Har nog aldrig lagt ett pussel som haft alla bitar oavsett om det är nytt eller gammalt. Ungefär som människan. Aldrig riktigt perfekt, för hur glad, hur kär, eller hur underbart allt är, så är det oftast alltid en pusselbit i ens liv som inte är på rätt plats. Är det inte lite så? Alltid är det någon bit som inte ligger rätt, som saknas eller som inte passar in. Tror det nog ska vara så.

Jag har haft perioder då enbart en pusselbit varit borta. Och då känner man sig ändå hel, livet går bra. Men när det börjar saknas runt tio st. då är det dags att börja leta. Under mattan, på golvet, i kroppen.
I min kroppen nu, där finns nog alla pusselbitar. Ingen verkar saknas eller sitta på fel plats. En sitter nog lite snett med tanke på att jag är as-uttråkad. Jag har ingenting att göra.
Fotboll är på teven (vilket det varit i tre dar), inget gott att äta, ingen att umgås med. En sitter nog jävligt snett, nu när jag tänker efter.
Ska spela lite skip-bo och se om den kan hamna rätt. Pusselbiten alltså.


Tills vidare får nu en bild på min brorson Felix. När vi är sommriga och äter glass. Mysvärre.




Tji-tjing.


Skitnervis.

Frukosten är nu nere och jag är redo att uppdatera. Som sagt, elva dagar to-go.
Det är nog för tillfället allt som existerar i min hjärna, och har även varit dom senaste veckorna. Jag är nervös. Nervvrak. Skitnervis. Allt det där, som gör att magen knyter sig. Dessutom är jag färdigpackad.
Att packa är ett stort intresse och att ordna nere i resväskan, placera om och fixa är otroligt roande. När jag flyttade till Stockholm köpte jag ett kollegieblock där jag skrivit ner allt under "stockholmstiden". Redan innan jag flyttade så skrev jag ner packlistor, saker som redan skickats till Stockholm, maträtter jag skulle kunna laga. osv. allt sånt.
Nu, när jag flyttar till Oslo, har jag köpt en ny liten bok. Där jag ska skriva allt som bara går. Sånna här små saker gör att jag känner mig till ro och knuten i magen blir lite lite mindre för lite lite mer jag skriver i min olso-bok.

Men nu är jag ju hemma. Och "den-sista-tiden" här ska bli så bra som möjligt. Men fortfarande finns det saker jag inte vill lämna här hemma. Som mina katter. Mina små bebisar som jag absolut skulle vilja trycka ner i resväskan och göra till norska katter. Men, det går inte. Det får räcka med att jag kommer hem över jul och överöser med kärlek då.


Nu ska jag kila vidare, återkommer troligen imorgon. Hejsisvejsi.


11dagar to-go

Snart kära vänner bär det av. 11dagar kvar. 11 dagar to-go.



Jag återkommer senare, nu är det dax för frukost. C


Bröllopet.

Det går lite segt på min blogg-front, men det är enbart för att tiden inte räckt till. Många saker har hänt. Solen har dykt upp ett flertal gånger, vi har bott i stugan där internet inte exicterar, jag har börjat packa för snart bär det av till Norge, men det viktiaste som hänt, det finaste och det som ingått mest näsdukar till är min brors bröllop.
I lördags skedde det. Bröllopet. Mellan min bror Mattias och hans numera fru Ella.
Det var väldigt vackert.