baby, your days are over

Ja, jag vet, jag har blivit helt sjukt dålig på updates. Men det kommer snart, håll ut kära vänner.




Nu är det dax för att piffa upp sig och bege sig mot drinken. Ha en fin kväll.






P.S Viken, vart har du tagit vägen? Slutat läsa?



fick för övrigt en hälsning hemifrån också. det var mysigt.

MY-SIX-MONTHS

6 månader har gått sen jag packade mina resväskor och flyttade hit till Oslo.


Återkommer mer en annan dag, är för trött nu för att komma på nått finurligt för er att läsa dom. Så, jag lägger mig ned nu igen och fortsätter rita.



Love

You paint my colours

Saker man tittar på och blir varmt i hjärtat av.

                     


I fucking love you

Idag är en bra dag, det känner jag. Vaknade och kände mig pigg. Steg upp, duschade och tog på mig min nya klänning. Jag GJORDE det till en bra dag. Kunde ha stigit upp och satt mig framför tvn men det gjorde jag inte. Ville verkligen ha den här dagen.

Vi har fått det mysigt här hemma. Skaffat ett köksbord med stolar där vi nu sitter alla fyra som en liten familj och spelar kort och det nya monopolet med "kort, ikke kontanter". Igår åt vi sushi och spelade kort hela dagen.

Det gäller bara att styra upp läget själv. Min mamma har verkligen lärt mig nu att jag bara har mig själv att lita på. Det har jag faktiskt äntligen förstått. Jag kan inte tjata på folk att följa mig att resa, att vara mina vänner och att umgås med mig, jag har bara mig själv och har man någon att göra allt detta med..så har man tur.
Min mamma är en klok kvinna.


Nu är det dax för jobbet. (JAG har tagit på mig extra-pass, hör och häpna:))
Ha en bra dag! C

my thoughts, my words






R.S




Jag tror ingen kan förstå hur rolig den här kommentaren är. Alla minnen från alla dessa tillfällen kommer tillbaka och jag kissar nästan på mig av skratt.
Bara avsändaren. RS. Vet ni vems initialer det är? Runar Sörgård. Min syster liknar ibland Runar Sörgård, hur tragist det än låter. När hon kammat ut håret och ska platta det sådär extremt. Så att det nästan blir till hästhår, då är hon extremt lik RS. Runar Sörgård.

Men till vad som står i kommentaren. Det krävs ju lite av en förklaring, vissa ibland, endel saker ska man bara förtränga. Typ som när mamma kissade på sig på arlanda-hotellet eller när hon tvingade mig att krama magnus carlsson... Så. Nu. Förträngt.


Men som när vi skulle snorkla i Thailand. Mamma som är vattenrädd slänger sig i från båten och blir ju direkt skräckslagen efter som att det kommer vatten i snorkeln. Tittar ner med bad-glasögonen och försöker hitta en sten att stå på och lugna ner sig lite. Ahh.. där! tänker hon, där är en stor bra sten. Ställer sig. Aj. Flyger upp. Skriker. Som en gris. Hon har nämligen ställt sig på en fisk. En sån med taggar på sig som hon ju självklart fått rakt in i fötterna. Upp i båten. Försöka dra ut dom. Nej det ska man tydligen inte. Hem till lilla hyddan vi bodde i. Kissa i en hink. Ha fötterna nere i det. Urk. Ska tydligen funka. Eller så inte.

Men den där jävla thailand-resan. Den kommer aldrig att gå ur minnet. I utlandet finner jag det lite svårt att shoppa, även många andra kvinnor. Modet är liksom tio år efter.
Vi sitter där i våran bungalow då det kommer en thailändsk-kvinna och ska sälja kläder. Ett svart linne, ett par beigeshorts, en t-shirt och lite annat finns i påsen hon har med sig. Allt i påsen kostar väldigt lite och vi blir ju direkt intresserade. Jag drar på mig ett svart linne och mamma dom beiga shortsen. Jag och Runar konstaterar direkt att det är dom snyggaste shortsen hon någonsin haft på sig. Vi står där och känner verkligen att vi fyndat. Tills vi hör en röst bakom oss.
-Vafan håller ni påå mä??
En man bryter på arg-finska och undrar vad vi håller på med... vadåå tänker vi... shoppar? Fyndar?
-Men de dä är jå vååra klääder!!   (känn finska brytningen)

Öe. Va. Nej,vad menar de finska paret. Vadå deras kläder? VI tittar på thailändskan och undrar. Hon ser ut som ett frågetecken, precis som vi.
Hon hade nämligen de finska-parets kemtvätt med sig och hade gått till fel bungalow. Vi försöker snabbt få av oss kläderna (mamma hade mannens beiga shorts på sig, och var snyggare än någonsin).
hahahaaaaaaaaaaaaa.....det är så sjukt kul. Gamla minnen....hohoho.... det bästa.




Allt är ju egentligen mer eller mindre intärnt. Jag skulle kunna berätta om exakt alla dessa saker. Men endast jag och dom som var med kommer att förstå det roliga. Som när vi sjöng vid gravsättningen? hur kul låter det egentligen?
För mig är det så kul att jag gör på mig. Nästan.





Någon mer än jag som ser likheterna?

efter regn kommer solsken

Självklart finns det riktiga "Gamla-goda-stunder" också. Konstigt nog är dom lite svårare att komma på, men några favoriter är ju sjävklart:

- När jag tillfriskat och kommit hem från månader på sjukhuset och lunginflammation så fick jag bestämma hela själv vad jag ville göra det första när vi kommit utanför sjukhus-dörrarna. Jag valde frasses med pappa. Det var tider det. Minns det som igår.

- När vi var små och var i Åre. Mellan typ varannat åk så stannade hela familjen mitt i backen och åt en bit Marabou-chokladbit som mamma alltid hade i fickan.

- När min brorson Felix föddes.

- Efter många om och efter jävligt kasstförsök på teorin så klarade jag äntligen körkortet.

- När morfar hade sminkat mormor på julafton. Året minns jag inte. Minns någon annan? Fantastiskt var det iallafall.

- Jag har alltid älskat Martina Haag (författare). Och när jag fick höra att hon bodde grannar med oss i Stockholm och sökte barnflicka gick jag dit och lämnade ett brev på dörrtrappen. Några dagar senare fick jag komma på Lucia-fika och träffa barnen. Det glömmer jag aldrig.


Och absolut finns det tusentals till gamla goda minnen. Och absolut kommer det flera saker man får uppleva och vara med om. Jag hoppas det inte är upplevelser efter lunginflammation eller någon annan egentligen tragisk sak.. men efter regn kommer solsken.

Good old times...?

Kom och tänka på det här med "den gamla goda tiden". Tror typ att 90% av alla människor tänker att den gamla tiden var så himla mycket bättre än nutiden. Men jag undrar faktiskt varför jag tänker så.

Var det  när jag:

- Var 2minuter sen till basketträningen och fick springa "idioten" inför alla som straff.
Gamla goda tiden?

- Var olyckligt kär och råkade fria till han på fyllan.. har fortfarande ångest... Gamla goda tiden?

- När jag var tvungen dansa magdans i Turkiet inför en massa människor med en kvinna som var lika grov som min ena vad.. gamla goda tiden?

- Hade två finnar i Thailand för några år sen som var större än mitt eget huvud. Bullen och Berit hette dom. Gamla goda tiden?

- När jag var i Umeå på fridrottstävling och skulle springa mot en tjej vars pappa satt i rullstol. Haha, tänkte jag. Slutade med att hon varvade mig fyra varv, då sprang jag in på omklädningsrummet och grät. Har fortfarande inte gått i mål. Gamla goda tiden?

- När jag var tillsammsans med en från 7-10an (sär-klassen)... behöver jag säga mer?
GAMLA GODA TIDEN?!



Nå, om man tänker efter kanske det inte var så jävla gött jämt förut heller. Ska tänka på dom här sakerna då, så kanske man uppskattar saker nu lite mera. Eller vad tror ni? Tror ni på gamla goda tiden?




magdansen....... ser ut som jag ler.. men jag tror det var "Le eller börja gråta inför alla", tog den enkla utvägen.

I just don't know what to do with myself

Ibland blir jag seriöst orolig för mig själv. Var ju i Stockholm under förra veckan och sökte då EN enda grej. En sak jag verkligen känner att jag behöver och kan ha STOR användning för. En allmänbildnings-bok. En bok man blir lite intelligent på.
Fick en bok i julklapp där det är lite finurliga gåtor och frågor om alla världens grejer. På ungefär 1000frågor kunde jag ett svar.
Vad symboliserar de fem ringarna i OS-ringarna? Mitt svar: De fem kontinenterna.
Rätt svar: De fem kontinenterna.

Men då är frågan.. vad fan är en kontinent?

Emelie läste ur den här lilla boken för mig och ställde frågor.. jag skulle snabbt svara på några frågor. Snabbt snabbt snabbt. Blev direkt lite spänd. Första frågan.
-Vem är USA's president just nu?

Svara snabbt snabbt snabbt. tänk tänk tänk.

Mitt svar: Osama.
Rätt svar: Absolut inte Osama. Tänkte jag bin-ladin då eller? Vet inte vad som försegick där upp i knoppen just då.. ingenting antar jag,

Fråga nummer två.
-Vad heter Sveriges kung och vilket nummer är han?
Mitt svar: Adolf den 3:e. fel fel fel. Jag kände det medan orden kom ut men kunde på nått sätt inte stoppa det. Fan å.

Är det någon som vet om nån bok jag kan köpa? Börjar känna mig som en bimbo, en efterbliven, en som inte klarade skolan (det gjorde jag faktiskt, hur? ingen som vet)

Nån bok som finns? Nån film? Nån kurs?

Hjälp mig.

Bitterfittan

Tänkte att jag skulle komma med två tips. En serie och en bok. Båda två helt fantastiska.

- Mia och Klara. Det är tv-serien, går på ettan på söndagar 20.00. Galet kul.
- "Bitterfittan" av Maria Sveland. En kvinna i sina sämsta (?) dar som är en riktig bitterfitta. Bitter över det mesta. I 30års åldern börjar hon även gå till en psykolog efter som hon fått tvångstankar. Hon får ibland för dig att hon är en påfågel.
Jag menar, hur kul är inte det?
Skratta ihäl mig vissa delar av boken, så läs den.


Sen till det där jag insåg medan jag var i Stockholm förra veckan.

-Vattnet är godare i Sverige.
-För att få köpa sig en snygg bh måste man ha minibröst.
-Dom snygga killarna bor inte i Stockholm, heller.
-Jag = laktosintolerant? Tydligen.
-Mamma har typ slutat snarka? Hade som nästan gruvat mig för att sova bredvid mamma under dom där tre nätterna med tanke på att hon snarkar jääävligt högt och nästan innan hon somnat. Men nu, helt tyst. Fick nästan panik.. är hon död? medvetslös? Slutat andas?
Aja, inget av det. Bara snarkfri.


Sköt om er! Bilder från stockholms-resan kommer.