30okt. 2009

Sa jag föresten att jag jobbade på kundtjänsten, för Comhem? 

http://www.e24.se/pengar24/dinarattigheter/konsumentratt/artikel_1646171.e24






Det här med matlagningar har ju aldrig riktigt varit min sak. Och det fortsätter vill jag lova.. I förrgår skulle jag laga en fin middag till när Jennifer kom hem från jobbet. Hade tänkt mig ris och någon läcker (?) kycklinggryta. Jag missberäknade ju såklart hela ris-tiden och Jennifer hade hunnit hem innan riset ens börjat koka. Men så stog vi där, lutade över pannan med riset kokande.. det såg inte ut som ris.. det luktade inte ris.. och det smakade inte ris.. Efter en stund beslutade vi oss för att det där inte var ätbart tillsammans med kyckligen och vi fick värma tacos-bröd istället och göra tacos-kyckling. Men vet ni vad riset passade utmärkt till... Risgrynsgröt! Igår gjorde vi värsta brakfrukosten med risgrynsgröt (smakade exakt som hemmagjord man har på julafton), mackor med ägg och kaviar, juice, frukt.. ja, allt. Se där, kanske man är en mästerkock ändå, utan att man egentligen vet om det.




Sen lite övriga bilder;


Igår, idag, imorgon.

-Igår bokade jag biljett hem över julen, och tillbaka hit då också såklart. Åker hem till Skellet och blir där 9dagar.

-Idag har jag varit i Barcelona i exakt 6månader.

-Imorgon är det fredag och äntligen helg.



Den här veckan har gått snabbt. Tiden går allt snabbare nu och jag är ganska säker på att hösten har kommit hit nu också. Dom senaste dagarna, speciellt idag, har det ös regnat. Inga små droppar utan konstant vräkt ner vatten över ens paraply. I stort sätt varje kväll i veckan har vi legat här hemma och försökt komma ikapp Idol 2009 och tryckt popcorn.
Mitt huvud är helt proppat med tankar, allt ifrån ComHem-ärenden till julledighet och vad som händer i/efter jul. Blir skönt att komma hem och få ledigt, men först blir det ju en tripp till Stockholm. Och tur som man har ska Madde till Stockholm den helgen också, blir kul. Eller mer än kul blir det ju.

Men nu ska jag gå och diska popcornskålen och lägga mig och läsa. Godnatt!

Spårlöst försvunnen!

Utan att man hann märka det var det redan mitten på Oktober månad. 19:e Oktober 2009. Kan inte riktigt minnas vad jag hade för mig runt den här tiden förra året. Satt i Oslo och frös förmodligen.
I år sitter jag här. Fryser förmodligen inte riktigt lika mycket som förra året, idag är det 17grader här. Börjar bli höst.

Förra veckan gick segt, helgen gick fort. Kan det ha att göra med att vi inte drack några öl under hela ölen? Japp, ni läste rätt, inte en enda öl gick förbi våra strupar. Förän fredag-kväll. Och en snabb under lunchen på onsdagen, men den räknas inte. I helgen har vi också varit på ny resturang och ätit tapas. Riktigt gott.

Förra veckan fick vi föresten ett infall. Ett husdjurs-infall. Vi gick på stan och undrade om vi skulle skaffa oss ett litet husdjur. Har först pratat om en kanin. Men eftersom jag egentligen inte gillar kaniner eftersom de alltid bara bits och så har dom förmodligen löss, och en gul liten kyckling kändes lite för mycket. Eller för lite, jag vet inte. En kille på jobbet köpte en liten guling och någon dag senare så råkade någon i lägenheten sätta sig på kyckligen.. så den dog. Så vi ville ha ett djur vi inte behövde få löss av och inte heller råka sätta sig på. Så vi köpte två stycken sköldpaddor. Små små gröna ena. Vilda och Rakel heter dom, och är egentligen rätt trista. Men söta också, såklart.
Men vet ni vad som hände idag.. idag när vi kom hem från jobbet och jag skulle säga hej till dom och kolla att dom hade det bra..så var en borta! Spårlöst försvunnen! Vilda hade blivit vild och rymt! Efter typ 10minuter sökandet så hittade jag henne bakom gardinen. Vi kollade alla benen och den lilla hjärnan och allt såg bra ut. Så tjo, hade varit jobbigt om hon redan dött, det är ju trots allt en familjmedlem nu.

Men nu är det godnatt för min del, imorgon är en ny dag.



Det här var förövrigt första dan vi skaffade dom. Nu har dom fått stenar och små snäckor handplockade från stranden. Och så har dom en svensk flagga fast i palmen, så dom känner sig lite svenska.. dom har ju trots allt svenska namn och svenska ägare.

It's my life, and it's now or never

Update, jajamensan!

Idag är det måndag, och fan vilken hemsk en. Började i fredags på Kundtjänst för ComHem, och faaan vad dålig jag är! Jag verkligen hatar att känna mig dumförklarad och nu är jag det hela tiden. Inte kul, inte bra. Självkänsla, Nu.
Och som pricken över i'et på denna hemska måndag så ska vi försöka ta tag i våra liv nu (vilket betyder att inte dricka 10 öl dagen.) Nu blir det diet-time och minskande på alkoholintaget. Det sägs ju trots allt vara höst snart och då är det väl dags att skärpa sig..har jag hört.

Den här veckan är vi helt ensamma jag o Jennifer, inga besök alls. Först hade jag Oslobesök av Mia och sen var Jennifers bror här förra veckan. Det har varit otrevlig kul, men nu är det tillbaka till vardagen igen. Men om en månad har ju jag som en liten "lill-semester", som jag skrev i förra inlägget är jag snart påväg mot kallare väder och mot Sverige. Jag längtar väldigt mycket efter att få kramas med min mamma och syster och det blir kul o höra lite svenska för en gångs skull.
Men jag ska inte klaga på Barcelona. Den här staden har verkligen allt. Jag har nog aldrig känt mig mer "hemma", (förutom hemma då!) än detta. Älskar det här rummet och den här sängen, älskar hela stämningen runt folket och stämningen när man går någonstans. Folk är glada och öppna, redo att möta nya människor. Precis som jag själv försöker bli, mer och mer för varje dag.

Jag vet liksom inte vad jag ska skriva. Ingenting händer i min värld, allt händer i min värld och allt därimellan. Ni förstår säkert inte ett ord av vad jag menar, inte jag själv heller. Men det jag försöker säga är..BARCELONA!

Har tidigare varit lite problem på den här sidan med att lägga upp kort så har inte kunnat göra det.. men nu verkar det vara igång igen så här har ni några. Nya som gamla, fula som snygga. Men framför allt..BARCELONA!





you were dating that bleach-blonde girl

Jag vet, jag vet, jag är rutten.

Vet inte alls  vad jag ska skriva längre, har helt tappat gnistan vilket då gör att jag.. inte skriver alls. Men så pratar man med typ pappa, och han säger att direkt han kommer på jobbet nästa morgon kollar han om jag skrivit.. så nu pappa kanske jag gör dig lite glad men ett inlägg!

Jag trivs fint fortfarande, det har börjat bli höst även här. Koftor och leggings har börjat användas och de nya höstkläderna har kommit in. Woho. Bokade igår en biljett till Stockholm också under en vecka i november för att umgås lite med systra mi och mamma. Var tanken att jag skulle sällskap med på färden, men efter många om och men så åker jag ensam dit. Det blir väldigt trevligt, ser fram emot!!

Har förövrigt i veckan börjat på kundtjänst för även Comhem. Inget jag själv gjort frivilligt utan bara ett måste ibland. Jävla trist alltså.




Annars då? Hur är allt hemma? Skrapar ni rutorna på bilen? Och madde hur går det i Oslo? Kära madde gör försök nr2 på Oslo och det tror jag minsann kommer gå supert!

Kroken, Ps jag har ringt dig två gånger förra veckan.... men inget svar. du ignorerar mig väl inte?

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen mysa till GossipGirl.