Vilken kvinna alltså.

Lauren Hill, sager jag bara. Vilken kvinna alltså. Hon raddar min arbetsløsa-vardag. I ganska precis 7veckor har jag varit arbetsløs nu. Och ungefar i 1vecka høll jag på dø. Av tristess.
Men nu, nu klarar jag mig. Det har nastan blivit en vana att sova ut, och sen den enda saken på dagen som hander ar typ att gå på banken. Inga fler saker inplanerade under en hel dag.
Det ar Lauren som gjort att jag klarat mig. Inte blivit galen av att sitta i en lagenhet fyra våningar upp och glo i taket.
Fick idag ett sms av min blivande chef, Linda. Hon verkar vara toppen. Det ar nog den enda uppfattningen jag fått av henne, an så lange iaf. På fredag børjar livet, det icke-arbetsløsa livet. Jag langtar.
Men tills vidare ska jag sitta och glo i taket, med Lauren i bakrunden.






P.S Jag alskar høsten.

Jag har börjat sakna saker.

Jag har börjat sakna saker.

Första veckorna går allt bra, då har man så mycket annat att tänkta på att man inte hinner sakna någon eller något.
Men nu.. nu har det kommit. Jag saknar i stort sett allt jag inte har här.
Men nu är jag inne i en Sakna-mitt-röda-hår-period.
Även Saknar-att-inte-vara-med-Liv-varje-dag-period.
Även Mysa-med-katterna-hemma-i-sitt-eget-rum-period.

Det röda håret, Liv och mina tre kissar hemma i Skellefteå, dom leder för tillfället.
När jag satt i Stockholm och saknade folk och grejer så grät jag. Oftast i floder, för en kort stund och sen gick det över. Nu har jag slutat gråta. Har nog kommit över det där lite, nu istället så spelar jag Yatzy och umgås med dom jag bor med. För dom gör mig också glada.

Nu är det snart jul. Och vad gjorde jag förra året.. jo, jag tjatade om det i stort sätt i varje inlägg. Det ska jag försöka med i år också. Jag älskar ju faktiskt julen. Och under jul så får jag åka hem, umgås med min älskade familj, Liv och alla mina andra vänner. Katterna ska jag då också umgås med. Mycket. Och länge.

Men nu ska jag gå och laga middag. Spagetti med svamp, majs och lök.






Før nu børjar det.

Så har annu en helg spenderas. Den har innehållit en massa, bla; grillning, 2 liter vin, sockerkaka, bio, bugg, yatzy - både som spel och som club,  Kautokeino-opprøret m.m.
Det har varit en bra helg, men det har framfør-allt varit min sista helg utan jobb. Før nu børjar det.
I veckan børjar jag på GinaTricot.

Bilder från helgen kommer lite senare.
Nu ska jag och min onda mage (før tillfallet øverfylld med sockerkaka) dra sig i sang. Sæng alltså... dar man sover. Gott. Och oftast alldelens før lange.
Godnatt godnatt.




Nu är hösten här.

Nu är hösten här.



Jag förlorar. Alltid.

Från att inte ha en enda dator i lägenheten har vi plötsligt två... Det är ju bra mycket bättre än ingen alls. Internet har vi också, än så länge. Så, allt flyter på bra här.
Hyllan är uppslagen i lägenheten och nu blir mitt o Emelies lilla krypin mer och mer till ett eget rum. Allt ser lovande ut. Hela hösten ser liksom lovande ut. Allt följer ett bra mönster och med jobbet inne i vardagen blir nog allt mycket mindre ensamt på dagarna också.

Som sagt, allt har sitt mönster här. Man vet liksom hur dagarna mer eller mindre ska se ut och kommer att bli. Ibland faller någon annan liten grej in och det gör det till ett plus i kanten.
När jag stiger upp på morgonen (eller mer på dagen) så har alla gått till jobbet, då gör jag mig något gott fika och sätter mig på balkongen. Går sen in för att se Ellen DeGeneres show och för att ta en dusch. Nu brukar oftast ett litet plus i kanten kanske ringa och nått kul händer. Sen går jag hem och då kommer Magnus hem. Vi lagar middag och spelar YATZY. Jag förlorar. Alltid.
Sen kommer dom andra hem och vi ser dålig tv eller nån film eller nått. Ibland händer självklart något annat.. som spagettin och köttfärssåsen hos Emmy, en fika med Sofia eller nått..
Dagarna rullar på snabbt här och snart är även denna dag slut. Men inte än, inte riktigt ännu. Jag ska först göra nått. Som duscha, förlora i yatsy eller kanske gå på bio?

Men som sagt. Nu går jag. Nu ska dagen förbrukas.

Svåra frågor.

Okej... nu känner jag mig nästan som hemma. Hemma i Stockholm. Har öppet balkongdörren, och utanför skriker ett barn som en gris. Mmmm...äntligen känner jag igen mig.
Jag undrar varför han skriker... är hans mamma borta? Är han hungrig? Har en fågel bitit han? Eller är han helt enkelt som alla andra barn och bara skriker för nöjets skull?
Svåra frågor.

Var igår hos Emmy och lagade middag. Spagetti och köttfärssås fick det bli, väldigt gott och enkelt. Efteråt satt vi och åt lite smågodis (jaaa, det finns faktiskt lösviktsgodis här i Norge syster), och pysslade med blandannat att göra pärlplatte-örhängen osv. Riktigt snygga blev dom. Kände dock efter en stund att jag fick sjukt ont i ryggen och nacken. Och vad händer imorse.. jo nackspärren har kommit. Känner mig lätt stelopererad idag och kan bara titta rakt fram och åt höger.
Men men.

Idag är det väldigt soligt. Har legat ute på balkongen idag också, och bara stekt och haft det gött. Gick tyvär in när det var som soligast, bara för att jag hörde en geting och fick för mig att den var sugen på blod. Så, då var det färdigsolat för idag.

Ska nu ta mig en dusch och vandra ner mot KarlJohan för att strosa en sväng.





 

Laaater Y


en liten vink från mig.

Hello!

Nu är internet tillbaka och så är även jag, på denna blogg.
Mycket har hänt, men samtidigt egentligen ingenting alls. Jag har som sagt skaffat mig ett jobb, som jag fortfarande ser väldigt framemot att börja på, men det är inte förän nästa fredag det kickas igång.
Det är också bestämt att Madde kommer hit i 2 månader, det blir otroligt kul och trångt.. hoho, hon ska ju som sagt bo här hos oss och dela detta rum med mig och Emelie. Men det blir kuuuul!

Igår var jag och Magnus (han som jag bor med) och en av hans kompisar på IKEA. Åkte för första gången på länge bil och det var skönt... Skönt att slippa gå, ta bussen eller betala en förmögenhet på att åka Taxi. Så ja, det var skönt med bil.
Varubil, för den delen. Vi skulle få med oss en stor hylla hem, som ska avskärma mitt o Emelies rum från vardasrummet. Ikväll ska denna hylla upp. Jag har lyckas fota lite här "hemma" för att ni där hemma ska förstå och få en liten iblick i mitt nya liv. Även bra för Madde att se vad hon ska ge sig in i... :)

Så.. här kommer några små bilder innifrån lägenheten.. Även en bild på mina roommates. och en liten vink från mig.

       
   


Men, nu är det en solig-dag som jag ska ta vara på. Ska gå och koka gröt och sen ta en långpromenad eller lägga mig på balkongen och få några sista-sol-fräknar-innan-vintern-kommer.

Sköt om er, jag återkommer lite senare. C

I did it!

Jag gjorde det!!!

Jag fick jobbet på GinaTricot! Det kanns alldelens perfekt och inte en dag senare. Grejen ar att jag andå inte børjar jobba føran den 6e oktober, pga att det ar en ny butik som øppnar. Men den 3e ska jag och jobba på ett annat Gina før att lara mig kassan och allt dartill. Wonderful.

Men vad gør jag fram tills dess då?!
Var idag på Manpower, var aven dar igår. Var på TopTemp igår också, før att jaga på lite om jobb. Men det verkar fanimig inte helt latt att bara få ett jobb. Jag tar i stort sett vilket jobb som helst i 2-3 veckor. Allt førutom salja saker på stan inklusive mig sjalv, sjunga/spela på stan, stada toaletter.. Ja,det ær nog det... Så, gemig jobb!


Madde flyttar hit snart också, det blir sjukt kul!
Hon ska komma och jojna oss i vår fina lægenhet på Majorstua.
Jag hade medmig sladden till kameran idag hit till Internetkafet, men idag ar jag på ett nytt internetkafe (som ar 1000gånger billigare och 100 gånger narmare hem) ,och har har man inte tillgång till att lagga in kort osv på datorn.Synd. Men det kommer snart.

Før øvrigt så ar allt bra har. Fattig som fan, men snart hoppas jag att det vander. Smådjuren ar borta och så ar aven ALLA pengar. Lange leve vatten och hårdbrød.
Jag saknar er darhemma. Jag saknar aven småbarna i Stockholm, drømde om dom inatt och insåg hur mkt jag faktiskt langtar tillbaka.
Men nu ar jag har,och nu har jag fått ett jobb dar aven 15 andra tjejer børjar. Det blir trevligt.

Nu børjar tiden rinna ut. Jag återkommer någon annan dag. På fredag får vi internet hemma i lagenheten. Najs.
Skøt om er! C


I love life.

Nu var det ett tag sen jag satt hær. Om 10 dagar får vi internet till lægenheten, det blir bra. Det skulle vara ænnu bættre om jag hade mig en egen dator också. Men jag tror mamma ska få skicka med sin med madde nær hon kommeeeerr....peeepp.

Har just varit på anstællningsintervju på GinaTricot. Jag tror det gick ganska bra, men det ær alltid svårt att sæga. Dom skulle ringa så fort dom visste...hoppas hoppas hopppas. Annars vet jag itne vad jag gør, stæller mig førmodligen på gatan med en kopp i handen och samlar in folks småpengar. Det vill jag inte.


Igår var jag och kollade lite grejer på Legevakten. Det ær den norska varianten till någon typ av Lækarklinik. Det var inte kul. Satt først sjælv i tre timmar och væntade på min tid hos lækaren. Efter många om och men kommer det fram en skøterska till mig i væntrummet och trycker in en termometer i mitt øra och frågar om jag har feber.. sen går hon igen. Då høll jag på børja gråta, eller skratta, jag visste inte riktigt sjælv.
Sen fick jag træffa doktorn. Som førklarade att utslagen på mina armar och øverkropp ær insektsbett. sweet. Som troligtvis ær från sængen jag køpte før en vecka sen. I love life.
På tal om life, så kommer hon hit på fredag. Liv. Det blir trevligt:)

Nu ska jag bege mig hemåt och smørja in mig och tvætta både sængen och sængklæderna. Ha det!
C

øøøøs

Hej igen. Ny dag. Och ny dator. Idag dator nr7.

Idag øsregnar det har i oslo. Det verkligen øser ner och att sitta inne en hel dag fungerar inte før mig. Efter ha sett tusen avsnitt med sex and the city, sett ocean eleven OCH ocean twelve, sytt gardiner och pysslar med allt møjligt tog jag paraplyet och gick hit. Inte mycket roligare det kanske, men nånting ær det iaf.

Imorn ær det arbetsintervjuen dær. Inte før GIna, utan før lager. Får se hur det går, sjælvklart...så återkommer jag.



Øver och ut.

Kraaam lilla jag

Jag ar ledsen, jag ar så jakla dålig på uppdatera. Men, just nu har jag inte haft några val. Jag har varken dator eller internet. Sitter nu på ett internet cafe och har exakt fyra minuter kvar tills min tid har gått ut.

Næsta vecka ska jag på arbetsintervju på Gina Tricot, dær jag verkligen hoppas att jag får jobba. Dock får jag inte børja føræn mitten på oktober (pga av att dom øppnar en ny butik, dær jag kanske ska jobba). Och tills dess kasnke det blir lagerarbete. Ska på fredag till Adecco och træffa en Mikael dær vi ska samtala lite om jag ær rætt før lagerarbetare. Hur ær man rætt då? Har man rætt- packhænder?


Hoppas alla førstår det hær med å æ ø ... Dom tre sista bokstæverna i alfabetet, før er trøga, som inte ritkigt fattar. hoho.

My time is out. Jag længtar efter alla er dær hemma. Jætte mycket. Jag hoppas ni har det jætte bra!
Kraaam lilla jag