Funkade.... inte.

Det känns precis som jag varit ute och sprungit. Det har jag inte, vi har varit på IKEA.
Ligger utslagen i soffan och känslan är precis densamma som när man varit ute och joggat, man känner sig som nöjd och lagomt svettig. Jag o Emelie hoppade på bussen i stan klockan åtta, och visste att bussen hem skulle gå tjugo i tio. Mycket tid, tänkte vi. Hinner kanske ta en kopp kaffe, tänkte vi. Inget av det hände.

Gick som snabbt förbi alla avdelningarna tills vi kom till "Juldelen". Hittade en pyttejulgran som vi genast ville ha, men då skulle man ju ha pyttejulbollar och pytteglitter.
Sedan hittade vi IT-grejen. Grejen vi bara skulle ha med oss hem. Typ en prydnadsgrej som man hänger lite julsaker på och som var fantastisk. Tyvär var den slut i hyllan, så vadå tänkte vi.. då tar man ju utställningsexemplaret. Efter att fyra stycken av IKEA-personalen stoppat oss så tänkte vi : Ett sista försök!
Började då (för fjärde gången) ta av alla prydnadsgrejer och smög omkring med den för att hitta den personen i kassan som såg mesigast ut och som kanske skulle sälja den till oss. Problemet var då att bussen gick på två minuter. Så Emelie springer ut mot bussen för att underhålla och stoppa busschauffören medan jag skulle gulla mig till prydnadsgrejen. Funkade.... inte.
Jag nästintill skrek till mannen att han skulle skynda sig med dom jävla julgrejerna för jag skulle med bussjäveln. Jag hör mig själv skrika dessa ord till han.
Jag sliter åt mig pyttejulgranen och pyttepyntet vi köpt och löper.

Och här ligger vi då..en timme senare. Svettiga och nyjoggade.


Helt jävla galna.. det var det här vi slogs för..

Sova.

Jag ligger i min säng. Den är kall och näsintill sådär fuktig som sängarna när man är i utlandet. Nu råkar det tyvär inte vara så, utan den är kall och fuktig för den har stått utomhus i några timmar.
VI har haft månadens stor-städning och då åker det mesta ut på balkongen för man ska komma åt alla dammråttor och annat snusk. Här kör vi inte på veckans-storstädning, utan månadens. Det verkar passa oss bättre.


Det är söndag idag. Veckan har gått otroligt fort, precis som tidigare veckor. Tiden flyger iväg och timmarna springer förbi en. I veckan kommer Denice och hälsar på, vilket är uppskattad. Besök är alltid trevligt. Sen helgen efter det blir det Stockholm, det har jag också nämnt tidigare. Trevligttrevligt.


Jag vet inte om jag har så mycket mer att säga. Är nog lite för trött för att vara vaken nu och då finns det bara en sak att göra. Sova.
Godnatt folket.



Another day, another feeling.

Idag kom den. Lönen. Fy fan vad gött.

Dagen, som jag först skulle bli bara ett långt helvete slutade som en bra saga. Steg upp klockan sex, trött som fan, åkte trick in till stan för att sen gå till tågstationen och ta tåget till jobbet. Och vad finns där inne som gör min dag?! JULPYNT i sinne. En typ tio meter hög julgran, ljuskransar och ljuslyktor överallt. Ljus hela väggarna, taken. What a feeling.

Slutade sen jobbet och tog mig en rejäl shoppingrunda. Först en timme på jobbet, sen tog jag tåget hit till Majorstuen där vi bor. Parfym, smink, underkläder, kläder, julklappar.. påsarna började bli tunga.

Gick hem, och nu ligger jag här. I min ensamhet. Det också, riktigt gött.


Ibland är livet allt bra härligt.. another day, another feeling.



Check

Dagarna bara flyger iväg nuföritiden. Känns som det var förra veckan jag flyttade hit. Men nej, nu är det tre månader sen jag tog mitt pick o pack och åkte hit. Tre månader?! Det är ju urlänge!

Vad har jag hunnit göra då?
Gått arbetslös i två av dom månaderna. Check
Inte ätit nått annat än First Price mat. Check
Varit på IKEA tre gånger. Check
Gått runt hela Oslo. Inte under samma dag då. Check
Börjat arbeta. Check

Och om två dagar:
Fått lön. CHECK


En vecka kvar tills Denice kommer och hälsar på, det blir otroligt kul. Och helgen efter det åker jag buss över till Stockholm för att träffa syster och småbarnen jag jobbade/bodde hos förra året. Det ser jag fram emot! En shoppingdag i Stockholm är inte helt fel heller.. Synd bara att jag JÄMT och städigt måste ha Gina kläder numera, med tanke på att det är det enda vi får ha på oss på jobbet.

Och för övrigt, ett meddelande till min släkt: Ni får bara julklappar från GinaTricot i år! Är lite fundernsam vad jag ska ge min pappa o bror bara.. En sjal? En mössa? En tunika?
Aja, det löser sig.


Nu har Madde och Emelie lagt sig och Espen har somnat på soffan. Det kanske är ett tecken att jag också ska lägga mig?

Är ledig imorn, otroligt skönt. Sova ut.


Slut.


Bilder från idag.

 
     
 


Bilder från idag.
Innan jag ens stigit upp ur sängen imorse (idag) så kommer någon med idén om att ta sig en skogsvandring. Så, vi stiger upp, klär på oss och går iväg. Åker först tunnelbana i typ femton minuter till nått som heter Sognsvann, där många turister och människor samlas för att gå den där skogsturen.
Vi, fem stycken osmarta människor har självklart klätt oss alldelens för lite. Emelie småsprang i stort sätt hela vägen för att inte förfrysa medan vi andra mest gick o klagade. Men några mysiga kort blev det.


Ännu en helg har varit, och nu är det inte länge kvar tills julen är här, och jag faktiskt får åka hem för en kort stund. Jag längtar. Men nu, dusch.

gul, grön, grå, lila, blå

Idag är jag ledig. Och för första gången ensam hemma. Det är ju rätt skönt. Fast ganska tyst? Och tråkigt..
Det känns som jag sitter hemma i Skellefteå, med tanke på att vi har en likadan soffa hemma som vi har här i lägenheten och så står faktiskt en svensk kanal på. För första gången där också, har jag lyckas få in en svensk kanal. Skidåkning. Men svenska snackas. Skönt.

Vad gör man på sin lediga dag då? Hade ju planer på att gå på stan, spana på en vinterjacka jag kan köpa när lönen kommer. Men jag tror jag stannar inne. Ska försöka ta mig ut och köpa en vinflarra bara. Och en hårspray.
Så jäkla skönt... det är allt jag har planerat för dan!






Min hårfärg börjar faktiskt ta sig. Den är varken gul, grön, grå, lila, blå eller nått annat konstigt. Den är ljusbrun. Eller mörkblond. Ni förstår.
Och Emelies har då tagit sig också. Den är numera mörkbrun. Eller ljussvart. (?)


Till veckan kommer lönen. Då är det fest. Och partaj. Och firande, och allt som hör till. Då ska skulderna betalas, kläder ska köpas, julklappas planeras osv osv. Det blir så sjukt bra.
Den 22a december reser jag hem. Fy vad jag längtar. Men hur ska jag hinna allt på bara 6dagar? Blir lite lätt stressad redan nu.. Julafton ska man ju typ bara ligga hemma, så den dan är ju borträknad. Hade velat åka till Umeå en sväng och sett Bellas lägenhet, ska gå på frasses med Emmy, gå ut¨på krogen alla dagar, kramas med katterna, mamma, pappa och hans nya katt,, min bror+familj, alla mina vänner m.m. Hur ska jag hinna?


Men nu är det dax att gå ut en sväng. Vad gör alla andra en sån här dag?


massa dumt?

Jag är så sjukt uttråkad. Har ingenting för mig. Är det inte då man ställer till med en massa dumt? Som att klippa av sig håret, raka av sig ögonbrynen, köpa ett kilo godis och bara trycka eller nått annat onödigt. Känner jag måste göra nått...

Eller ska man kanske gå o sova?



When it rains



Idag är det tisdag. Skulle vilja säga "men inte vilken tisdag som helst.. utan..." men nej, idag är en tisdag som bara är helt vanlig.
Jag försov mig.. vanligt.. men jag kom faktiskt i tid.. också vanligt. tågen inställda.. väldigt vanligt.. fiskpinnar till lunch... vääääldigt vanligt.. allt är som vanligt idag.

Varför kan inget oväntat bara hoppa fram och ske.. nått ovanligt..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3726935.ab .. typ som han där, han hade säkert en vanlig dag. bara. helt plötsligt sitter han med 10.000kr i sin hand. Nu menar jag inte att jag vill bli hemlös och att nån skänker massa pengar till mig, men nånting, nått litet bara.
Man kanske ska göra någon ny lunch imorn och göra det lite ovanligt? .. Tror nästan det.

För övrigt är Maria Mena (på bilden) bäst... VANLIGT.

enjoy.

Nu råkar det ju vara några dagar sen jag skrev. Vad har hänt sedan dess då? Minns att jag var gulhårig senast, nu har jag färgat det igen. Grått.
Men jag har beslutat mig för att inte göra nått åt saken, tills jag fått lön iaf. För nu är det inte länge kvar alltså, elva dagar för att vara exakt. Snart tio.

En helg har varit. En sjukt lugn helg, tror att det är den första helgen utan alkohol sen... ja jag vet faktiskt inte? sen jag flyttade hem från stockholm kanske?
Iallafall var det väldigt skönt att bara ligga hemma och ta det lungt, gå och lägga sig tidigt och vakna utan baksmälla och ångest. Det verkar som det blir så i några helger till.

Tänkte lägga upp några bilder bara, märker ju att jag blivit lite dålig på det. Så. Här kommer några bilder. enjoy.

             

Jag tyckte förövigt att jag skrev nått om att man aldrig aldrig aldrig ska färga håret hemma i förra inlägget.. men vad händer.. JO, vi gör det IGEN. Dagen efter jag blivit en citron går jag och Emelie och köper en färg åt henne, en brun färg. Det slutade i stort sätt med samma ledsna ansiktsuttyck efteråt, men vi har nu beslutat oss för att det faktiskt är snyggt, och ska ge det ett försök. Hennes färg alltså, inte min gula. Numera gråa.
Försökte ta ett kort på det.. men ni ser kanske inte färgen. Cissi goes grandma.

Och för er som är intresserade så.. när vi börjar jobbet klockan åtta en lördag, och måste stiga upp klockan fem, så brukar vi ta en fika innan. Halv åtta på morgonen bara för att vi tycker vi är duktiga. Det är alltså bild 1,  Åsa och Malin på fik klockan 07.30.

Jag och Emmy bakar tigerkaka är de andra bilderna, i Emmys mysa lya.. Gott gott..

Men nu (chockerande) ska jag gå och sova. Eller lägga mig iaf. Trodde jag började klockan 1 imorgon så jag kunde sova ut idag till klockan tolv.. Sen inser jag att jag börjar klockan åtta imorgon och kommer alltså INTE att kunna somna nu. Men men, lägga mig ska jag iaf.

Min pappa har farsdag idag.. också otroligt chockerande. Grattis fantastiska pappa på din dag! Hade velat ha en liten bild här på min far.. men jag vet mycket väl att han inte skulle uppskatta det. Så, jag säger bara grattis pappa, jag längtar efter dig.


Godnatt kära vänner, jag återkommer snart. Godnatt.

aldrig aldrig aldrig

Så jävligt alltså. Ursäkta uttrycket, men just nu känns det så. Dagen började med att min chef ringde. Hon undrade vart jag höll hus? Jag sov.
Kom 1½ timme sent till jobbet, hela dan blev knäpp pga det. Ser för det första helt störd ut, som om jag blivit påkörd, hade ingen lunch med mig, så fick äta på sentrets-kantine. Som typ en matsal. För de som försovit sig och inte har råd med vanlig mat. Dom serverade nått jag inte ens kom ihåg namnet på. Och det såg ut som barnmat för vuxna.

Kom hem och får för mig att färga håret. VARFÖR?!
Det ska man aldrig aldrig aldrig göra hemma. Det borde jag ha lärt mig nu. Efter typ tio år av misslyckade hårfärgningar. Men nej, jag går och köper mig en färg.. färgar och sitter nu och funderar på vilken mössa jag ska ha imorn. För hårband räcker inte. En citron har slagit ner på min skalle, som en bomb. En gul bomb. Och en jävligt ful en.

Vad ska jag ta mig till...............



sa jag att jag klippte mig lite också....?

Gosnatt.

Idag har jag inte pratat med någon på hela dagen, det får mina vänner här hemma känna på när jag kommit hem. Jag skrattar åt allt nuförtiden. Helt hysteriskt. Och vill prata jämt. Om allt och ingenting, dom andra vill sova. Och sitta tysta. Idag låtsas jag inte att jag är ensam hemma, men det gör dom andra.




Nu ska jag sova. (tror att jag skrivit så i 90% av alla mina inlägg) (bara så ni vet)

Gosnatt.

En perfekt söndag.

Den här dagen har mer eller mindre varit suverän.. på riktigt alltså. Fast bakfylla funnits med i bakrunden.
Vaknade tidigt (som vanligt efter att ha druckigt) och fick för mig att jag skulle ut o springa. Den tanken försvann rätt fort ska jag säga. Steg upp, pysslade med lite gröt och annat och bara goste runt.
Några timmar senare. De andra stiger upp.

Vi snackar om allt och stämningen är ovanligt på topp för att vara söndagmorgon. Sen gör vi det bästa tänkbara. Vi går och hyr en film, köper lite godis och varsin pizza. Sen går vi hem och bara gottar oss.


Några timmar senare.
Nu har jag tagit mig en dusch, gjort lunch tills imorgon och är nu redo för sängen.




Förövrigt så ringde Denice idag. Hon kommer snart och hälsar på över en helg. Dagen är som sagt en suverän söndag. En perfekt söndag.

Godnatt gott folk.