FRID.

Ring 112. Espen lagar mat.

Idag är ingen rolig dag att bo i kollektiv. Jag ska första vara lite gnällig sen ska ni få lite bilder från juletid. Men framför allt juleFRID.
I den här lägenheten saknas det frid totalt. Aldrig får man känna lugnet och gå runt i tystnad. Sen är det minusgrader här inne också. Och då ingen överdrift.. senast sov jag i min adidasdress, tjocksockar och sen dunsockorna på och ändå höll jag på frysa ihäl.

Men till det värsta. Jag hatar att duscha håret, det blir sådär fjolligt flygit och okontrollerat, men ikväll skulle jag ut med några vänner så tänkte till en extra gång och klev in i duschen. Kom hem. Och Espen tänker laga mat. kyckling. Och ugnen har helt lagt av all sin funktion så nu luktar mitt hår kyckling och jag kommer troligtvis att behöva tvätta det imorn igen, jag är inte nöjd alls.



Nu till friden. Julen. Tänker lägga upp mer bilder kanske imorgon för nu har jag helt enkelt inte lust. Men ni får några små söta kort.
     

det mesta ganska fula.

Än en gång tillbaka till verkligheten. Till den svin-kalla lägenheten och jobbet där man för detmesta alltid måste jobba över. Livet leker.

Julen har varit fantastiskt och alldelens för kort. Har tagit endel fina kort, det mesta ganska fula.

Ska nu betala hyran, duscha sen sova. snart en ny dag. sen ett nytt år. Någon som har ett nyårslöfte åt mig?


äntligen!

heeeemmmaaa!

Ibland lyckas vi.

   

Ibland lyckas vi i lägenheten verkligen.. igår kom magnus hem med ost, kex, julfrukt (mandariner, röda äpplen), pepparkakor och massa annat gott. Så slog vi på julfilmen Ensam hemma.
Rikigt mysigt.
Vi har även sett början på Sunes jul, eller rättare sagt allt förutom dom sista tre avsnitten.
Helt galet bra serie.

Mindre än fyra dagar kvar till hemgång. Fy fan vad kul det ska bli. Jag tror till och med att jag kan stå ut med fyra dagar, det kommer trots allt att vara rätt lugna fyra dagar. Imorgon ledig, vilket innebär att jag sover hos Emmy inatt, så man får sova ut lite:) Jobb fredag. Julhandling med magnus på lördag. Söndagmorgon heeeeem.

Ny vecka.

Ny vecka. Och den sista veckan här i Oslo för Madde. Kommer kännas helt sjukt tomt här i lägenheten utan henne, allra främst inne på vårt rum där det nu senaste månaderna legat tre madrasser istället för två.

Men, inte ska man sörja över det nu, lika bra att bara minnas hur kul man haft. Det kommer ju helt klart bra stunder framöver också. Vi är ju trots allt fyra kvar i lägenheten som många gånger roar varandra väldigt bra.



Men nu ska jag fortsätta men pysslet jag höll på med. Säger inte vad det är ännu, ska bli en liten överraskning för vissa där hemma:)




Ps. Den där låten jag frågade om någon kände igen i inlägget "SVERIGE.Gött" ,spelades på min brors bröllop, fantastiskt fin låt.
Och varför skulle egentligen någon som läser min blogg vilja bli barnflicka hos Martina... det är ju typ bara mina föräldrar, syskon o släkt över 30år som läser min blogg?

häst

Okej, förra inlägget kanske var lite väl deppigt. Men så är livet ibland, upp och ner. Idag är det rätt mycket upp faktiskt.

Fast jag längtar hem.
Längtar efter att sitta där i vår soffa och bara gosa med katterna, göra mamma och syster irriterade (vilket jag är rätt bra på), gå på Ica och köpa godis på mammas ica-kort, träffa alla vännerna osv. Det ska bli hemskt trevligt. Och nu är det bara en vecka kvar.
Känns fantastiskt.


Men nu måste jag gå och snyta mig, och sen sova. Sov gott!


Hjälp mig här.

Vad gör man när allt känns trist? Flyttar man? Säger man upp sig från jobbet? Sitter man hemma och flännar? Är man bara allmänt deppig?
Hjälp mig här. Fan, allt känns trist.

Älskade ragnar.

Det blir allt mer sällan jag skriver, trots att jag blir allt mer ledig från jobbet. Är ledig idag, igår och i måndags. Vad gör man då liksom? Igår var en rätt trist dag, internet funkade inte......panik. vad gör man då..... då ritade jag. Maddes pappa. Ha, låter kanske lite konstigt. Men har fått för mig att jag ska börja rita igen, och rita av saker är ju bland det roligare. Han fyller snart 50år och har alltid önskat sig att madde (vi låtsas att det är hon som ritat) gjort ett porträtt av han.
Sen igår på kvällen skulle jag och Jennifer ta vår "onsdags-öl". En förvandlades rätt snabbt till fem och en shot. Men trevligt var det.. Vi kom dit, satte oss vid ett bord och beställde en öl. (okej, ärligt.. en kanna öl.) Inom fem minut kom två engelskt-talande killar och frågade om vi ville sitta med dom. Man ville ju inte vara otrevlig, så okej.. Sa jag engelsk-talande? Nej. Det var mer en blandning av spanska, italienska och språket man talar i venezuela?
Inte helt enkelt kan jag säga med tanke på att jag helt plötsligt lät som jag kom från ryssland. Brytningen, vad hände egentligen? Aj dont now ver de batroom is.
Man kanske skulle ta och anmäla sig till en engelskakurs?


Idag sitter jag här igen. Ledig och utan planer. Har egentligen (som vanligt) rätt många saker jag faktiskt borde göra, har gjort en låång lista, men jag orkar helt enkelt inte. vill inte.

      

Fyra kort från Stockholms-resan, har tyvär blivit världens sämsta på ta kort. Blev tyyyyväääär inga kort på barnen, vi hade för fullt upp med att göra gips-kossor och pärlplattor. Men mest kort blev det såklart på syrran. Älskade ragnar. 

Och över till något aaaas-tråkigt. Madde åker om en vecka. Hur ska jag klara mig då? 


Satt och pratade om man bara fick förklara varandra med ett ord, vilket skulle det då vara..?
Alla i kör sa "Filur" om Madde.

 

Ja just ja, har ju en liten annons jag ska göra också. När jag var i Stockholm pratade jag med Martina som jag var barnflicka hos och nu söker hon en ny. Så, om någon vet någon som är sugen på stockholm, barn och en rolig martina så får ni höra av er.

Jävla slas-has.

Tillbaka. Till Oslo och verkligheten. Till kollektivboendet. Och jag är inte missnöjd alls.
Känns faktiskt rätt skönt att vara tillbaka, självklart hade jag utan tvekan kunnat stanna i Stockholm lätt 1vecka till, men nu blev det inte så. Och som sagt, det gör inte jätte mycket.
Det har varit en bra helg. Jag har verkligen kommit fram till något om mig själv. Jag är en stor jävla slas-has. Har inte ordning på något, har borta i stort sätt allt och missar helt tiden på när jag måste till flygplatsen och det slutar nästan med att jag inte fick komma med planet. Helt galet.

Kom på klockan fyra igår eftermiddag att man kanske skulle skynda sig lite med packa väskan och bege sig mot flygplatsen, planet gick ju trots allt 17.30. Och då ska man ABSOLUT SENAST vara incheckad klockan 17.00. Detta kommer jag på när jag sitter på express tåget 16.35 och tåget tar ca 20 minuter.
Så fort tåget stannat 16.53 slänger jag mig av och börjar löpa som en galning mot utrikesgaterna, tyvär är det då typ 90 olika gater och det vill säga en rätt stor lokal. Jag får med mig en kvinna på flygplatsen som då är ungefär lika svettig och orolig som mig att jag inte ska ta mig med, och då 16.59 checkar jag in.
Läser på en storbildsteve att min gate håller på stänga, så måste ju pinsamt nog få gå förbi alla i kön där vid säkerhetskollen och springer sen igen som ett tok mot min gate. Tittar ner mot min hand där jag för en stund sen hade min biljett, den är nu borta. Jag måste ha tappat den. Vänder om och börjar nu springa åt andra håller, självklart sitter massor med folk och äter på resturangerna och undrar vad jag håller på med. Biljetten hittas efter en stund och jag får sist komma in på planet när alla redan satt sig. Sist på och sist av. Det är jag det.
Som sagt, jävla slas-has det är vad jag är.


Men idag är jag ledig. Och får idag pusta ut och försöka hitta alla saker jag haft borta i helgen och få ordning på lite saker, mest på mig själv. Jag ska gå in mot stan och köpa mig en bakkavel och göra klart det sista av pepparkaksdegen. Sen kanske ta en runda på Akerbrygga där det verkar vara någon slags julmarknad. Vi får se vart dagen tar en.
Bilder kommer lite senare.

För övrigt var jag och hälsade på familjen där i lördags. Det var fantastiskt. Hur mysigt som helst. Saknar dom små liven.

Hörs mer senare igen. C

gooodbye

Imorgon blir det sverige. Vi hörs efter helgen.

:)


SVERIGE. Gött.

Är det såhär att bo ensam? Jag undrar. Har varit ledig idag, och ingen har ännu synts till här hemma annat än jag. Skönt, men rätt så ensamt.
Hade mina funderingar på ta en runda på stan, kanske inhandla några julklappar men jag skjuter upp det tills på lördag. Då är jag i Stockholm och julklapparna blir då några kronor billigare att handla. 
Har städat i vår lägenhet idag, tagit en så varm dusch att jag nästan svimmade, fixat håret, naglarna och bara rått om mig själv. Rått? heter det så...? jaja.

Ska snart bege mig utåt för att träffa en kompis här och ta en öl. Det är trevligt att vara ledig.
Och det blir otroligt trevligt att åka till Stockholm i helgen. Jag ska träffa min syster, umgås med små-barnen från förra året i Stockolm, inhandla diverse ting och bara strosa i SVERIGE. Gött.

Vi har ändå införskaffat lite smågrejer för att göra lite julkänsla. Pytte-granen från IKEA står pyntat, en adventsstake har vi och självklart en chockladkalender. Som vi alla delar på.
Men mysigast hade ju varit att vara hemma såklart. Men inte länge kvar nu.





Har en låt på datorn som jag spelat säkert hundra gånger idag. Jag blir nästan rörd när jag hör den.
Gavin Degraw - More than anyone

Någon som känner igen vart den har spelats?

gåta?

     
 


Jag har som ingen jätte lust att skriva nånting nuförtiden, därför det blir lite sällan mellan gångerna. Men vi har haft julbak, då vi gjorde pepparkakor och kokade glögg. Varför nu bara mina pepparkakor (grisen med ett ben, diamanten längst ner till vänster, äpplet som ser ut som en playboybunny, C'et, paketet) brändes, det är en gåta?


Ja, som sagt, jag känner som inte för att skriva nått, så jag avrundar här.



P.S ... bild 2 är till Runar. Jag luktar på trädet. Vet ju att du gillar sånna bilder. D.S