You name it

Måndag. Tisdag. Onsdag.

Att vara ledig är riktigt riktigt skönt. Då kan man glassa, steka, bränna fläsk, you name it.
Men idag, idag har jag varit på solbacken. Har gått i stort sett i alla butiker och köpt i stort sett allt som är billigt. Deo på rusta, tandborste på Ö&B, billigaste vinet på systemet osv.
Att vara ledig innebär också en liten lön.





Endast fyra jobb-pass kvar nu, sen bär det av. Flygbiljetten är boooookaaaad Emmeeeeliiiiie!!


Fabulous

Måndag. Tisdag. Onsdag. Torsdag. Fredag.
Emelies födelsedag.
Och jag har lyckas fått det somrigaste och sötaste kortet ever.



Nu bär det snart iväg igen. Jag blir genast nervös när jag tänker på det. Wow. Oh. Ah. Jag ska flytta. TIll ett nytt land. Med nytt folk, nya möjligheter och nytt språk. Det känns fantastiskt. Fabulous.
Men som vanligt är det mycket som ska göras, fixas och donas. Visakort och telefonnr ska ordnas, saker ska tvättas och packas, ska köpas och förberedas och sen bär det av. Den här sista månaden ska bli så sjukt trevlig har jag planerat. Vara ledig, gassa ute i solen, umgås och roas. Det är vad som står på schemat nu.

 

Tjej på 20jordsnurr

O herrejösses. Sitter med datorn i knät och försöker skriva ett CV. Smör, fjäsk och "Jag är en tjej på 20jordsnurr." Nä, seriöst, jag kan inte skriva varken personligt brev eller CV. Jag har hört att man kan anställa folk för detta och som det verkar nu så blir någon anställd.
Fan vad fånigt detta är. " Jag är glad och ordentlig". Det är jag ju typ inte ens? Idag var jag 10minuter till jobbet. Sånt kan man inte skriva i ett CV va?
Försöker hitta på internet någonstans hur jag ska bära mig åt. Hittar en bra sida där dom tillochmed hjälper med meningar. Här är en jag tänkte använda.

1. Jag är 29 år och i grunden civilingenjör, men har även sedan några månader en examen i "Executive Master of Business Administration" (MBA) från Handelshögskolan i Stockholm. Utbildningen har genomförts parallellt med heltidsarbete på DDD AB.

Eller den här kanske man skulle ha använt.

4. Hej, här har ni mig! Jag är en assistent som nyligen avslutat min anställning på DDD AB. Där arbetade jag med kontering, registrering och betalning av leverantörsfakturor i ekonomisystemet QQQ.

Bara den där första meningen låter hemsk. Här har ni mig! Stop. Sluta söka. Det är mig ni vill anställa! Bllaaablablaa. Kommer inte på frågan alltså, att jag använder dom här meningarna. Får en känsla av att dom inte passar mig.


Jag ska nu återgå till fjäskandet och beskrivandet av denna glada, energirika, ordentliga, alltid i tid-tjejen.
Men först. En sommarbild. Eller två.




O´boy you make me feel

Idag är en sån där dag. Ni vet. En sån där om jag skulle se en zebra bli uppäten av en tiger, skulle jag gråta. Till princip vad som helst idag, skulle jag gråta.
Det är en sån där dag då jag egentligen bara vill ligga i soffan och se film och dricka O´boy. Men på riktigt så måste jag jobba.

Det finns en enda sak som gör den här dagen värd. Och det är att Emelie kommer hem idag. wiiii. iiiii.





Och vad blir det för sommarbild denna gång då. Jo, mitt öga med en simmande/död fluga. Som störtade in där när jag var ute och cyklade. Tog ett kort för att se om jag hade nått i ögat, och där var den. Den lilla simmande döende flugan.
Nu börjar jag gråta.


Årets första dopp

Idag har det äntligen varit sol. finally. Trodde på riktigt att solen försvunnit för gått, och inte skulle komma tillbaka, som tur var.. hade jag fel.
Sol vare, och sommarstuga vare.
Och årets första dopp vare.
Vi åkte ut med båten och efter många om och men (jävligt många) så hoppade jag i. Rädd för hajar som rymt från atlanten till kroksjön och det ökända vattenmonstret så gjorde jag det ändå. Hoppade.
Skulle sen ta mig upp igen i båten, vilket var mer av ett projekt.

Ingen hjälpande hand fick jag då heller. Krister satt och tittade på mig som jag vore en valross nära att dö och mamma skrattade hånfullt och tog kort.

Menmen. Life goes on.
Inget nytt att rapportera om, förutom att snart är Norge-biljetten bokad och avklarad, ännu en sak att pricka av på min "To-Do-lista".

Men nu finns enbart en sak to-do. Sova.


Tjor

Det här med att blogga varje dag går då helt åt skogen. Och det gör mig Ingenting.
Nångång då-och-då funkar perfekt. Och nu mina vänner, funkar det perfekt.
Det är två timmar sen jag kom hem från jobbet, men ändå sitter jag och luktar hamburgare fortfarande. Varför? Det har med lathet att göra.
Att ställa sig upp, klä av sig, stå upp i duschen i ca 5 minuter, komma ut ur duschen, vara blöt, bli torr, gå upp för trapporna, titta under sängen, lägga sig. Det känns som ett jävla jobb alltså. Därför skjuter jag på det.
Men snart, snart ska detta bli av.

Jag har förövrigt, på tal om nått helt annat, tänkt köpa mig en sköldpadda. Enda problemet är att det finns risk att dom kostar för mycket.
Varför jag köper en sköldpadda? Svar: Jag har helt enkelt inget annat att göra.
Tjor, ska han heta. Ville den skulle heta något eget, och då kom jag på Tjor. Tycker det är ett rätt bra namn på en sköldpadda.
Fiskar ska jag köpa också. Och ha i våran fontän på gården, det är mammas idé. Vi hade en guldfisk förra året, men den blev möglig och grön, så i år.. gör vi ett nytt försök.

Imorgon, på tal om nått annat igen, är det dax för sommarens-största-godaste-bästa-händelse. Surströmming. Det blir gött.

Men nu, nu är det dax för det jag skjutit upp i två timmar. Hörs en annan dag! Godnattsi.



Sommarbild. Även den här gammal, förra året. Men den är riktigt somrig, Eller hur?:)

Mig äger ingen

Att ha myggbett i näsan är fan ingen hit. Det kliar oavbrutet och hela tiden måste man ha ett finger där för att som röra om och klia. Frächt? Nej.
Ikväll har vi varit och spelat golf. Nu snackar vi ingen mes-mini-golf, utan låååånggolf.
Jag mot Daniel. Med våra två caddys Madde och Jennifer vid sidan om. En glass stod på spel. Länge ledde jag och det såg ljust ut på min glassfront tills dom sista tre hålen. Då gick Danne förbi och vann glassen.

Nu sitter jag här med en hand på tangentbordet och en hand i näsan. Kliandes på myggbetten.
Snart är det dax att lägga sig, tror jag ska fortsätta på boken jag började med för typ en månad sen, "Mig äger ingen".

I helgen är jag ledig. Har inga direkta planer. Kom på att jag egentligen inte har några planer alls för denna sommar. Vilket känns otroligt skönt att för en gångs skull inte ha ett full-smockat schema att behöva följa, utan denna sommar kan jag göra lite som jag vill, och göra det jag känner för. Najs.



Jag tänkte förövrigt lägga upp en söt sommarbild vid varje inlägg.
Hittade nu inget färskt, så ni får denna bild idag. Jag, bror, syster.

Godnatt.

Inget smaskigt skvaller

Jag är riktigt riktigt trött alltså. Att jobba gör en trött. riktigt riktigt trött alltså.
Det här med att stå hela dagarna (emellan åt springa) gör min kropp ond. Vaknade flera gånger inatt med sammandragningar (eller nä.. det är väl det man har när man ska föda?). Ihopdragningar, där har vi det. Ont som fan tog det, och det är just för att mina ben är ovana att stå i 8timmar i streck. Men 2 dagar är avklarade, nu återstår bara 1000 till. Eller nä, inte ritkigt. Kanske 20. eller 15. Jaja, hur som helst. Jag överlever.

Annars rullar allt på som vanligt här hemma in Skelltown. Snart kommer min syster hem från Spanien, det blir väldans trevligt. Min moster tror att jag kommer att sitta som ett frimärke på henne, och jag finner nog lite sanning i det, det kan mycket väl hända.

Tror att jag ska avrunda här. Har inget smaskigt skvaller att dela ut. Jag har egentligen ingenting att dela ut, och det är då man ska avrunda. Så. Godnatt folket, jag återkommer.
































Midsommarhopp